Nou Servei Local d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere

Terrassa ja disposa d’un Servei Local d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. Informarà i donarà suport a persones que hagin estat discriminades per la seva orientació sexual o expressió de gènere però també servirà per orientar professionals del sector i sensibilitzar la població general.

La regidora de Serveis Socials, Gracia García ha signat aquest dimecres l’acord amb la Generalitat. Ara el document queda pendent de la firma de la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, que no ha pogut venir a Terrassa tot i que estava previst.

Amb aquest acord l’Ajuntament de Terrassa es converteix en el vintè ens local que s’adhereix a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya. El govern català vol que hi hagi un recurs d’aquest tipus a cada consell comarcal i a cada municipi de més de 20.000 habitants en coordinació amb l’administració local.

També aquest dimecres un grup de 35 persones ha seguit una formació de cinc hores sobre intervenció per a la salut afectiva i sexual en adolescents i joves LGTBIQ. Hi havia treballadors de serveis municipals, salut comunitària, policia, equips d’atenció pedagògics, centres sanitaris, educatius i representants d’entitats.

El Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere està ubicat a l’edifici Glòries i estarà obert els matins de dilluns a divendres i dimarts també a la tarda.