Nou simulacre d’emergència, aquest dimecres, amb prova de sirenes i missatge d’alerta als mòbils

Nou simulacre d’emergència a Terrassa. Aquest dimecres a les 11h del matí els telèfons mòbils tornaran a sonar tots alhora i amb un mateix to d’alarma, per tal de comprovar el bon funcionament d’aquest sistema de Protecció Civil. Aquest cop, es simularà un avís per risc químic i, com a novetat, s’activarà també el so de les sirenes en polígons industrials. Concretament a Terrassa hi han instal·lades dues sirenes a Can Parellada i una altra al polígon de Santa Margarida.

La prova es durà a terme de manera simultània en 16 grans poblacions del Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Barcelonès i afectarà prop de mig milió de persones. L’objectiu és prevenir la ciutadania perquè sàpiga com actuar en cas de produir-se algun tipus d’accident químic.

Aquest serà el segon simulacre d’emergències que Protecció Civil posa en marxa a la comarca aquest any. El passat 14 de setembre, la ciutadania terrassenca ja va rebre un missatge d’alerta al seu dispositiu mòbil, amb el corresponent to d’alarma. En aquesta ocasió, el dimecres a les 11h, només rebran l’alerta els telèfons que estiguin dins del radi d’incidència, mentre que les persones que es trobin en una altra zona rebran un missatge informatiu per no acostar-se a l’àrea de risc.