Nou sistema de drenatge a la plaça de Frederica Montseny per solucionar el desnivell de la zona

Ja són en marxa els treballs per condicionar la plaça de Frederica Montseny, al barri de Torre-Sana, amb l’objectiu de solucionar els problemes de drenatge derivats del fort desnivell en el terreny, en el tram comprès entre els carrers de Guipúscoa, Burgos, Lugo i Àlaba.

Per facilitar el drenatge a la zona, el projecte contempla crear una xarxa de camins de pas adaptats pels usuaris que respectarà la pineda existent. Aquests itineraris tindran un tub soterrat que resseguirà el traçat fins a connectar amb la xarxa de clavegueram. Aquest disseny facilitarà la recollida de les primeres aigües de pluja i evitarà la creació de reguerons.

El traçat dels camins, que connectarà amb els sis accessos de la plaça, s’ha dissenyat tenint en compte les característiques del paviment i les arrels dels arbres.

Tot i això, se’n retiraran 29 unitats per facilitar el condicionament dels itineraris. La zona infantil serà del mateix material, però d’un acabat diferent.

Les obres per millorar el sistema de drenatge van a càrrec de l’empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès S.L. El pressupost d’adjudicació és de 107.130,8 euros i el termini d’execució és de tres mesos i mig.