Nous aires per a un Club de Peses Terrassa que fa ressorgir l’halterofília

Lydia Valentín és ara per ara el mirall de moltes aixecadores i l’heroïna de moltes esportistes. En una disciplina encasellada com a masculina, l’actual campiona d’Europa i Mundial i medallista olímpica ha rellançat aquest esport i ha acabat amb molts estereotips. Als Jocs Mediterranis de Tarragona va exhibir de nou el seu potencial, ampliant la seva vitrina d’èxits.

A la ciutat l’halterofília té un nom, el Club de Peses Terrassa, on des de ja fa 26 anys s’ensenya aquesta disciplina. L’entitat i l’esport pràcticament havien quedat en l’oblit, però una gran generació d’entrenadors i d’aixecadors han posat de nou el club en la primera línia competitiva.

David Moure ha estat bronze al Campionat d’Espanya Júnior, Belén Diakakis s’ha proclamat subcampiona infantil i les germanes Benítez, Sílvia i Lorena, s’han penjat la medalla de plata júnior i l’or infantil, respectivament. Totes dues van començar juntes a practicar l’halterofília, volent trencar tabús.

Lorena, amb només 13 anys, és campiona d’Espanya sub-15 i sub-17 i aquest juliol participarà a l’Europeu de Milà amb la selecció espanyola. Té clar que vol arribar molt lluny i els qui la coneixen l’auguren un gran futur.

El Club de Peses Terrassa compta amb 20 fitxes federatives i amb un centenar d’amateurs, però a partir del setembre buscaran nous campions a les escoles.