Nova campanya de Càritas per donar resposta a les necessitats de la segona onada de contagis

Al mateix temps que es propaga el virus, les conseqüències de la crisi sanitària s’estenen cada cop més cap al terreny social. És per això que, sota el lema «La pobresa també rebrota», les entitats de Càritas a Catalunya han impulsat una campanya per afrontar la situació generada per la segona onada de contagis. L’objectiu és obtenir recursos per poder atendre les necessitats econòmiques i socials de les famílies més vulnerables.

En plena pandèmia, durant el mes de maig, les deu seus que Càritas té a Catalunya van atendre unes 103.000 persones; fet que suposa un increment del 63% respecte als casos registrats anteriorment. A dia d’avui, l’arxiprestat de Càritas a Terrassa reparteix aliments a unes 228 famílies, tot i que la demanda és superior i no totes les situacions poden obtenir resposta. Segons explica la presidenta de Càritas Terrassa, Mª Rosa Cristany, en els últims 15 dies han hagut de denegar l’entrevista d’acollida a un total de 65 casos.

Càritas s’adhereix aquest proper diumenge a la celebració de la Jornada Mundial dels Pobres amb l’objectiu de conscienciar la població. Segons les últimes dades, una de cada 3 persones que reben l’ajuda de Càritas no havia sol·licitat mai abans els serveis d’aquesta entitat. La situació d’emergència social és un fet i es demostra amb que una quarta part de les llars ateses per Càritas no disposa de cap tipus d’ingrés, situant el 65% d’aquestes famílies per sota del llindar crític de la pobresa severa.