Nova campanya de donació de sang i medul·la òssia

L’Ajuntament de Terrassa torna a col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, cedint un espai municipal ampli per una nova campanya de donació de sang i d’inscripció al registre de donants del medul·la òssia.

El Centre Cívic Montserrat Roig ha acollit aquest dilluns aquesta nova sessió. Per participar-hi, ha estat imprescindible demanar cita prèvia. En aquesta ocasió s’ha fet especial incidència en la donació de medul·la òssia, un teixit esponjós que es troba dins els ossos, que no s’ha de confondre amb la medul·la espinal, i que és el lloc on es fabrica la sang que conté les cèl·lules mare.

Els trasplantaments són necessaris per pacients amb leucèmia, o altres malalties de la sang.Per registrar-se com a donant de medul·la cal tenir entre 18 i 40 anys i gaudir d’un bon estat de salut. Les persones interessades han hagut d’emplenar un formulari i donar sang. Durant la donació s’extraurà una mostra que servirà per analitzar l’HLA.

La donació de medul·la òssia es fa només en cas que hi hagi una persona malalta compatible que en necessiti i, en la majoria dels casos, la donació es fa a través d’un procediment molt semblant a la donació de sang. Un cop al registre, les possibilitats que té una persona de ser donant són aproximadament d’un entre 4.000.