Nova campanya del Banc de Sang i Salt Idiomes per fomentar les donacions

El banc de sang i l’acadèmia Salt idiomes engeguen, per novè any consecutiu, una campanya per incentivar als terrassencs a donar sang. A partir del pròxim 1 de setembre i fins a finals de mes, tothom que vagi a donar sang entrarà dins d’un sorteig per aconseguir un curs d’idiomes de qualsevol nivell i transferible a familiars, en el cas que la persona així ho desitgi.

La campanya arriba en un moment complicat al banc de sang. L’estiu i els viatges vacacionals han provocat que les donacions caiguessin més de l’esperat.

La reserva de sang, plaquetes i llet materna ha caigut fins als cinc dies vista. L’ideal seria tenir entre 8 i 10 dies de stock, però des del banc de sang assumeixen que no és realista pensar a rebre les suficients donacions per a assolir-ho. Tot i que la situació encara no és del tot alarmant, ja s’han començat a aplicar mesures de gestió dels recursos disponibles ara mateix.

El personal del banc de sang recorda que per poder ser donant es necessita tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, no estar embarassada, no venir en dejú i portar el DNI. Els professionals sanitaris demanen que qui vulgui apropar-se a donar sang faci un exercici previ de memòria d’antecedents mèdics importants i vacunes. Així com un repàs pels darrers viatges que hagi fet, tant dins com fora d’Espanya. Doncs, no tenir clares aquestes dades complica les donacions.