Nova campanya per eradicar les violències masclistes

El 2021 a Catalunya hi han hagut 13 feminicidis un dels quals a Terrassa. El Servei de Polítiques de Gènere d’Informació i Atenció a les dones de la ciutat ha atès 495 casos considerats de violència masclista, més de la meitat del total de casos atesos. Una xifra similar a la dels darrers anys. L’Ajuntament impulsa una nova campanya amb l’etiqueta #niunames que culminarà el 25 de novembre amb la commemoració del Dia Internacional contra les violències masclistes.

Abans i amb la col·laboració d’altres serveis municipals, entitats, grups de dones i la Comissió 8 de març es faran xerrades, cine fòrum, tallers i formació, sobre les noves formes de violència masclistes com la violència digital i la violència de segon ordre, recollides en la nova Llei catalana per eradicar la violència masclista.

El programa d’aquest any contempla 41 activitats repartides entre accions de sensibilització i prevenció de les violències masclistes, jornades de formació per als professionals del sector i les ja populars activitats de denúncia social amb concentracions el dia 25 a tots els districtes de la ciutat.

També es faran 17 tallers als centres educatius. I tot centrat en la violència digital que s’exerceix a través de les xarxes i la de segon ordre, aquella violència física i psicològica contra qui dona suport a les víctimes d’assetjament sexual.

Campanya Contra Violències Masclistes