Nova jornada negra a Terrassa, amb 14 morts, tot i la forta reducció del ritme de contagis

Nova jornada tràgica als hospitals terrassencs en quant a nombre de defuncions causades pel coronavirus. El darrer balanç indica que un total de 14 persones diagnosticades amb Covid-19 han perdut la vida a Terrassa durant les últimes 24 hores. Dotze han mort a les dependències de Mútua Terrassa i les altres dues a l’Hospital del Consorci Sanitari. Amb aquestes 14, la xifra de defuncions a la ciutat ja supera el centenar; concretament, s’eleva fins les 108.

Per contra, les últimes dades semblen indicar que l’escalada de contagis es va suavitzant, després de l’augment sobtat del dia anterior. En aquest cas, el registre de nous positius entre els dos hospitals ha estat de 22; una xifra que contrasta amb els 95 casos que es van detectar entre diumenge i dilluns. Així, dels 673 infectats que s’estan tractant actualment a Terrassa, 496 es troben a planta, mentre que 74 estan ingressats a les UCI d’algun dels dos centres hospitalaris. Per la seva part, un total de 103 malalts de Covid-19 -10 més que el dia anterior- estan rebent atenció domiciliària.

També ha augmentat de forma considerable el nombre d’altes hospitalàries. I és que al llarg de l’última jornada fins a 32 pacients s’han recuperat de forma satisfactòria. En aquest sentit, professionals sanitaris egarencs han informat que darrerament diversos malalts crítics presenten millores i alguns ja han estat extubats amb èxit. Concretament, ahir dimarts un total de 7 pacients de Mútua Terrassa van poder sortir del servei de cures intensives. Una xifra altament significativa, ja que al llarg d’aquesta crisi a Mútua s’ha aconseguit donar d’alta de la UCI a una quinzena de pacients.

Pel que fa a la comarca, les últimes dades indiquen que ja s’han detectat més de 2.500 persones infectades de coronavirus. El Vallès Occidental concentra el 16% del casos registrats a tot Catalunya; és a dir, una sisena part. Sabadell és el municipi amb més malalts identificats, seguit de Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola i Rubí.