consell entitats

Nova línia d’ajuts a l’habitatge de lloguer amb motiu de la Covid-19

Des del 19 de maig i fins al 30 de setembre està oberta la convocatòria de la nova línia d’ajuts al lloguer de l’habitatge habitual, Covid-19. Uns ajuts directes de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer des d’abril a setembre, per a famílies amb despeses de lloguer i subministraments bàsics que superin el 35% dels seus ingressos.  Aquesta és una de les línies d’ajut al lloguer de nova creació relacionada amb la pandèmia i que es pot tramitar des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal que dóna cobertura als municipis de Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Viladecavalls, Vacarisses, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Rellinars i Gallifa.

El nou programa comporta el reforç de l’oficina comarcal que potencia el seu servei telemàtic i des d’on es pot accedir a d’altres ajuts com la convocatoria anual de subvencions al lloguer del Ministeri o quan s’activin les convocatòries per a les subvencions al lloguer per a persones majors de 65 anys. Des de l’Oficina també s’ha intensificat la comunicació amb els ajuntaments que també atenen la población de forma presencial.

Tot i això, al portal de tràmits de la Generalitat, hi ha tota la informació i es posa un telèfon de suport al ciutadà per les consultes que puguin tenir per la seva tramitació. Donada la situació actual d’emergència sanitària, es promou la gestió telemàtica de les sol·licituds, per evitar els tràmits presencials i el contacte i també per afavorir l’agilitat en la gestió. En casos excepcionals, quan sigui del tot impossible fer la sol·licitud telemàtica, s’atendrà les persones usuàries presencialment, amb cita prèvia que cal sol·licitar al telèfon 93 727 35 34.

En el moment de sol·licitar la cita prèvia via telefònica, el personal de l’Oficina comarcal també oferirà l’assessorament sobre quina és la convocatòria d’ajuts més adequada segons la situació de cada sol·licitant, així com el llistat de documentació que cal aportar en el moment de formalitzar el tràmit de sol·licitud. L’Oficina Comarcal d’Habitatge s’ha adequat per garantir la protecció i seguretat de tothom. Es pot trobar tota la informació dels ajuts al web comarcal.