Nova plataforma logística de La Terrassenca per distribuir mercaderies a la ZBE en bicicleta

La Cooperativa La Terrassenca, amb deu anys d’experiència, impulsa un Microhub de Ciclologística. És, doncs, una solució sostenible per a la distribució eficient de paquets a les ciutats. Aquesta plataforma logística permetrà distribuir mercaderies a la Zona de Baixes Emissions en bicicleta. Es tracta d’una iniciativa que rep finançament del Departament d’Empresa i Treball per als projectes singulars de promoció de l’economia social.

L’ús de la bicicleta de càrrega per al repartiment d’última milla a les ciutats, sobretot en les zones de baixes emissions, s’ha convertit en l’aposta de futur. L’última milla és el procés final de lliurament de paquets als clients, l’última fase de la cadena logística centrada en l’enviament i lliurament d’empresa a empresa o d’empresa a consumidor final. L’objectiu del projecte és la promoció de la sostenibilitat i la mobilitat conscient a Terrassa. A més, dona compliment a la nova normativa de mobilitat municipal i també a les lleis europees. Tot i que, degut a la gran dimensió de l’àrea d’influència pel que fa al Repartiment de mercaderies i paqueteria de Terrassa, els responsables de la iniciativa creuen que encara queda molta feina per fer.​

Un altre dels projectes que engega la cooperativa és el taller obert Repara’m, dedicat al manteniment de bicicletes. L’activitat compta amb la col·laboració de l’espai de préstec d’objectes, l’Utensili, que és possible gràcies al suport de Barri Futur.