Nova retirada d’herbes a escocells i voreres

Aquesta setmana començarà una actuació de neteja de les herbes a escocells i voreres que s’estendrà a tota la ciutat. Serà la segona actuació d’aquest tipus aquest any, després de la que hi va haver a la primavera. Totes dues estan emmarcades dins les accions quotidianes de manteniment i neteja en matèria de jardineria. De fet, el contracte de neteja ja inclou la retirada d’herbes cada any.

Tres empreses són les encarregades d’efectuar-la. Ho faran de forma paral·lela a diferents barris de la ciutat  fins a mitjans de desembre. Aquesta programació, però, dependrà de les condicions meteorològiques.

Segons l’Ajuntament la planificació d’aquest tipus d’actuacions i la introducció del contracte de manteniment convencional que s’ha fet els darrers anys permet una racionalització del servei i també permet arribar a tots els barris.

La normativa europea no permet la utilització de pesticides i s’han d’utilitzar, doncs, mitjans manuals i mecànics per retirar les herbes adventícies. Un norma que ha obligat a reconvertir, progressivament, aquest tipus d’actuació.