Nova sala d’estimulació multisensorial a la residència i centre de dia La Pineda

La residència i centre d’atenció especialitzada La Pineda, gestionada per la Fundació Vallparadís, acaba d’estrenar una sala d’estimulació multisensorial. Gràcies a aquest espai els seus usuaris, amb discapacitat intel·lectual, podran reaccionar a l’estimulació dels sentits i externalitzar les seves emocions.

Aquest dimecres els familiars han pogut conèixer la sala i comprovar els resultats d’aquests estímuls.

Es tracta d’una habitació que genera un clima relaxant a base de música i llums. Conté diversos elements que donaran als usuaris inputs sensorials que els estimularan fins aconseguir el benestar emocional. Entre ells, una piscina de boles, dues columnes de bombolles, un matalàs d’aigua, fibres òptiques de colors i punts de massatges i vibracions i entre d’altres.

Se’n beneficiaran els 62 usuaris de la residencia i els 25 del centre de dia, que individualment o en grups reduïts passaran periòdicament per aquest espai. El personal assistencial de la residència s’encarregarà que cada usuari faci ús dels elements que més el beneficiïn en funció del seu perfil sensorial i, segons els casos, de la seva pròpia iniciativa.

La residència La Pineda ja comptava amb una espai per l’estimulació multisensorial però ara incorpora molts més elements per adaptar-se millor a les necessitats de cadascú.