Noves accions per reactivar el ritme de vacunació entre les franges més joves

Nova mesura per impulsar la vacunació entre la població més jove. El Departament de Salut obrirà durant aquesta setmana uns sèrie de punts de vacunació sense cita al campus de la UPC de Terrassa. Podran passar-hi totes les persones de la comunitat universitària no vacunades o pendents d’una segona dosi, així com també la població que visqui a prop de la zona. Les punxades seran administrades per professionals de Mútua i del Consorci, a través d’una acció que busca reactivar el ritme de vacunació, després d’un període d’estancament.

A Terrassa, un 72% de la població ja compta amb la pauta completa, el qual significa que encara faltaria per vacunar-se el 28%. L’evolució del procés per immunitzar la ciutadania mostra com, després de 4 mesos en augment, el ritme s’ha vist clarament frenat durant agost i setembre. Actualment, a Terrassa hi ha prop de 162.000 persones amb la pauta completa, mentre que unes 7.000 més estarien a l’espera de rebre la segona dosi.

La implantació de la vacuna ha estat clau per disminuir la pressió assistencial dels hospitals. A dia d’avui, els dos centres sanitaris de la ciutat atenen 25 pacients amb covid, dels quals 5 es troben a la UCI. Aquesta és la xifra més baixa de malalts greus des de l’inici de la cinquena onada.

També segueixen a nivells molt baixos els indicadors epidemiològics. A Terrassa el risc de rebrot és ara de 67; sis punts per sota de la mitjana catalana. El ritme de defuncions també es manté força controlat; amb 11 morts registrades durant els últims trenta dies.