Noves millores en les mesures contra la COVID-19 entraran en vigor aquest divendres

El Govern ha aprovat aquest dimecres noves millores pel que fa a la contenció de l’epidèmia de la COVID-19 que entraran en vigor aquest divendres 4 de juny. El Procicat ha donat el vistiplau a la suavització d’algunes restriccions, que permetrà una ampliació d’horaris o d’aforaments en alguns sectors.

S’amplia fins a la 01.00h l’horari d’obertura al públic de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres.

S’exceptua de la limitació de consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics, el consum que es faci en espais públics habilitats, com ara àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars.

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament permès en els establiments i locals comercials de venda al detall. També en les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials.

Es permet l’accés i ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials.

Quan hi hagi establiments de restauració en: els locals i espais on es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals (teatres, cinemes, auditoris, circs, …) i en els espais especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics en les instal•lacions i equipaments esportius es podran fer aquestes activitats de restauració, sempre amb les mesures previstes per a aquest àmbit. També els serà aplicable a les sales de concert, cafès teatre o cafès concert.

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament en els mercats no sedentaris i en les fires mercats.

Les activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) i les competicions esportives, que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure, en instal•lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament si s’estableixin espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si), amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats, també si es preveuen mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència.

S’incrementa del 30% al 50% l’aforament en parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

S’incrementa al 70% l’aforament en els equipaments cívics si disposen de condicions de ventilació reforçades.

S’incrementa al 70% l’aforament en les activitats relacionades amb el joc, amb un màxim de 500 persones (fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions).

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament en instal•lacions i equipaments esportius.

S’elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a 9 places.