Noves normes per regular les visites a l’Hospital de Terrassa

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha actualitzat les normes per accedir a visitar els pacients ingressats a l’Hospital de Terrassa. Són indicacions que es refereixen sempre a pacients amb patologies diferents a la Covid-19, ja que els qui estiguin infectats pel nou coronavirus, o siguin sospitosos de patir-lo, continuen tenint prohibit rebre visites, encara que podran realitzar videotrucades. Per a la resta d’ingressos, les visites es limiten a una persona per pacient i dia i s’hauran de fer dins les franges horàries que ha establert el CST per evitar aglomeracions a les habitacions: o bé entre les 11h i les 13.30h, o bé entre les 15h i les 17.30h, segons el llit que ocupi la persona ingressada. A la Unitat de Cures Intensives l’horari serà de 12.30h a 15.30h i a la Unitat d’Aguts de Psiquiatria d’11h a 13h les habitacions parells i de 16.30h a 19h les imparells, mentre que al Servei de Cures Pal·liatives l’equip assistencial es comunicarà directament amb els familiars per donar-los les indicacions pertinents.

Tots els visitants hauran d’adreçar-se primer al control d’accés situat a l’entrada principal de l’hospital, on hauran de comunicar a qui venen a visitar. A partir d’aquí, es prendrà la temperatura, serà obligatori rentar-se les mans amb una solució hidroalcòholica i s’haurà de dur una mascareta de protecció, alhora que s’hauran de retirar els guants que es puguin portar posats de l’exterior. El Consorci també demana als visitants que romanguin a les habitacions, evitant transitar per passadissos i zones comuns. Els menors hauran d’anar acompanyats sempre per un adult i les embarassades també podran estar acompanyades per un adult a la Sala de Parts.

Tenint en compte la vigència de l’estat d’alarma, la recomanació del Consorci Sanitari de Terrassa és anar a l’hospital només quan sigui imprescindible i trucar sempre abans de desplaçar-se fins a un centre d’atenció primària.