Noves tarifes a les Escoles Bressol Municipals en funció dels ingressos familiars

Que totes les famílies terrassenques facin el mateix esforç econòmic quan porten els seus fills a l’escola bressol i que no hagin de renunciar a la jornada completa o al menjador per un problema de diners. Aquest és l’objectiu del nou sistema tarifari social que s’implantarà ja el proper curs.

Per aconseguir-ho, s’estableixen nou trams, en funció de la renda de les famílies i de les característiques de cada nucli familiar.

Els detalls de les noves quotes s’han explicat en ple període de preinscripció (que acaba el 19 de maig). Així, una família de 4 membres que ingressi anualment per sota dels 16.732,23 euros pagarà 40,84 euros al mes per la jornada sencera amb menjador inclòs. Si la família de 4 membres ingressa per sobre dels 83.661,18 euros, la jornada completa amb menjador li costarà 400,66 euros al mes. Malgrat la gran diferència, l’esforç econòmic, diuen, és similar, calculat perquè no sobrepassi el 12% dels ingressos familiars.

Les noves quotes s’aplicaran ja en el proper curs 2021-2022, a les famílies que tinguin un fill en la classe de lactants o P1 en alguna de les 11 Escoles Bressol Municipals. Al 2022-2023, s’afegirà també P2.

La intenció de la regidora és unificar les dues xarxes d’escoles 0-3, unint la municipal i la de Generalitat i també vol estendre aquest sistema tarifari a totes les escoles municipals: Escola de Música-Conservatori, Escola d’Art i de la Llar.

Tota la informació està penjada al web i també hi haurà disponible una eina per calcular la quota en funció de les característiques de cada família. En termes generals, es beneficiaran moltes més famílies que amb el sistema de pagament anterior (perquè moltes quedaven excloses de les bonificacions). Només els nuclis familiars dels trams més alts pagaran una mica més.