Novetats en la campanya de vacunació contra la grip: nou grup de risc i vacunació sense cita prèvia

Des d’aquest dilluns, 28 d’octubre i fins a mitjans de desembre, està en marxa una nova campanya de vacunació contra la grip. En aquesta ocasió, el departament de salut ha augmentat els col•lectius de risc i ha inclòs, per primera vegada, els infants, de 6 mesos a 2 anys, que hagin nascut de forma prematura.

La campanya però no oblida la resta dels anomenats grups de risc: persones més grans de 60 anys; embarassades; adults i nens amb alguna patologia cardiovascular o respiratòria, diabetis, insuficiència renal; immunodeprimits o persones obeses. També va adreçada a les persones que rebin algun tractament oncològic i al personal sanitari i treballadors de residències o centres dia (inclosos els estudiants en pràctiques).

En aquesta ocasió, i també com a novetat, el Consorci Sanitari de Terrassa, proposa durant la setmana del 18 al 22 de novembre vacunar a totes les persones que passin per l’Hospital (ja sigui acompanyant malalts ingressats o per alguna cita mèdica). Les visites als CAP (tant de Mútua com del Consorci també es poden aprofitar per vacunar la població de risc).

El departament de salut ha adquirit 1,5 milions de dosis. Unes 45.000, seran administrades als centres d’atenció primària i consultoris de Mútua i CST a la nostra ciutat i altres poblacions veïnes de les seves àrees d’influència.

L’hivern passat l’epidèmia de grip es va perllongar durant 8 setmanes i l’activitat va ser moderada-alta. Aquest any, encara és massa aviat per predir l’afectació del virus i l’eficàcia de la vacuna.

Els experts esperen que els primers casos de la malaltia arribin després de Nadal i el pic de l’epidèmia, entre finals de gener i principis de febrer.