Núria Escudé, reescollida presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Núria Escudé ha estat reescollida per unanimitat com a presidenta de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) en el marc de l’Assemblea General Extraordinària, celebrada a la Casa de la Sardana, a Barcelona, aquest passat diumenge, 8 de d’abril.

La reelecció de Núria Escudé suposa la seva 2a legislatura al capdavant de l’entitat que aglutina totes les colles de sardana esportiva de Catalunya i el Rosselló. La seva renovació implica continuar la tasca a favor de les colles i els concursos de sardana esportiva que ha potenciat aquests darrers tres anys. També reforça la relació amb l’entitat suprema del món de la sardana, la Confederació Sardanista de Catalunya, ja que n’és la vicepresidenta. Entre les seves propostes per a aquesta nova legislatura s’hi contempla enfortir la vinculació entre totes les colles i les diverses seccions Territorials de l’entitat.

Núria Escudé és de Terrassa i responsable des de fa anys tant de la colla sardanista local, Amunt i Crits, com de l’organització del concurs de sardana esportiva de la població vallesana.

La Junta directiva de la UCS manté la seva estructura amb Josep Maria Clavé, com a vicepresident; Joan Casals, com a tresorer i Víctor Cibran, com a secretari. També renoven tots els vocals, i s’hi incorpora Jordi Arbiol.

La UCS és l’entitat que aglutina en règim federatiu colles d’arreu de Catalunya, així com aquelles colles que ho han sol·licitat, tot i essent residents fora dels límits polítics del Principat. El nombre de colles federades és de més de 250. La UCS es va fundar l’any 1958, de manera que enguany celebra els seu 60è aniversari.