Núria Marín i l’Escola d’Infermeria recullen la Creu de Sant Jordi

Núria Marín i l’Escola d’Infermeria ja tenen la creu de Sant Jordi. Els guardons, a 28 personalitats i 15 entitats, els ha lliurat aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Marín és la directora de l’escola Mare de Déu de Montserrat, amb més d’un 90 per cent de l’alumnat d’origen magrebí. Mestres, pares i voluntaris estan implicats des de fa 18 anys en el projecte de Comunitat d’Aprenentatge, gràcies al qual la comprensió lectora dels alumnes ha passat del 17 al 85 per cent. L’escola ja va rebre l’any passat el Premi Ensenyament del Cercle d’Economia i l’Obra Social La Caixa. Marín ha volgut compartir el guardó amb tota la Comunitat d’Aprenentatge.

L’altre guardonada terrassenca ha estat l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional, centenària i la més antiga de la seva disciplina. Adscrita a la Universitat Autònoma, cada any gradua 120 infermers i 30 terapeutes ocupacional. A banda d’aquests dos graus també imparteix un màster en Infermeria Quirúrgica i un postgrau en Integració Sensorial. A l’escola li reconeixen la tasca docent, humanista i integradora i la recerca alineada amb les necessitats de la societat.

Leo Messi, Biel Majoral, Josep González, Joan Rigol, Ernest Benach, la Federació Catalana d’Entitats Corals, la Fundació Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí i La Trinca són altres de les Creus de Sant Jordi d’enguany. En nom de tots els guardonats han parlat Núria Picas, corredora de curses de muntanya, i el dibuixant Juste de Nin.