Núria Salán parla de l’accés de les dones a la universitat en carreres de ciència i tecnologia

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i la Societat Catalana de Tecnologia han organitzat la conferència “Dones i tecnologia”.

En l’actualitat, homes i dones accedeixen a la formació universitària aparentment en paritat, però a les titulacions de caràcter tecnològic encara no s’ha assolit un mapa de població que reprodueixi els percentatges de la societat.

En aquesta xerrada s’ha mostrat com ha estat l’accés de les dones a la universitat en carreres de ciència i tecnologia, quina va ser la resposta de la societat, curiositats, anècdotes, dades numèriques d’abans i d’ara.

En aquest sentit, es posa en relleu la poca visibilitat de la dona a l’àmbit tecnològic i com encara s’arrosseguen estereotips que no afavoreixen l’apropament de la dona a les titulacions tecnològiques.

La conferència ha anat a càrrec de Núria Salán, professora de Materials a l’ESEIAAT-UPC, membre d’Amics de la Metal·lúrgia i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Aquesta activitat s’emmarca dins del Campus d’Estiu Terrassa Universitària.