Obert el termini per tramitar el vot de persones estrangeres per a les municipals i europees

Ja és obert el termini perquè les persones estrangeres amb dret a vot a Terrassa puguin fer els tràmits necessaris per votar a les properes eleccions municipals i europees, ambdues convocades pel 26 de maig de 2019. La inscripció en el cens electoral, imprescindible per poder votar, es pot gestionar a l’Oficina del Cens Electoral o a l’Ajuntament.

Les persones que tinguin ciutadania dels estats de la Unió Europea i de països amb acords de reciprocitat de vot a les eleccions municipals (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago i Xile) podran exercir el seu dret a votar les eleccions municipals, si així ho desitgen, sempre que compleixin els requisits que estableix la normativa, com haver complert els 18 anys i estar inscrita en el padró municipal d’habitants, tenir l’autorització de residència a l’Estat espanyol i haver-hi residit legalment el temps exigit de 3 anys, en el cas de Noruega, i 5 anys, a la resta de països.

Aquest tràmit és obligatori encara que hagin participat anteriorment en unes eleccions. Les persones interessades tindran temps per formalitzar la sol·licitud fins al 15 de gener de 2019.

D’altra banda, en el cas dels ciutadans i ciutadanes amb nacionalitat de països de la Unió Europea, a més de poder votar a les eleccions municipals, també ho podran fer a les eleccions al Parlament Europeu. Si no han participat abans en cap altre procés electoral, tenen fins al 30 de gener de 2019 per a presentar una declaració formal d’intenció de vot a l’Oficina del Cens Electoral.

Per a qualsevol consulta, les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina del Cens Electoral a Barcelona, a través del telèfon 901 101 900, o bé al Servei municipal d’atenció telefònica de l’Ajuntament de Terrassa, a través del 010 (900 922 010 si es truca des de fora de Terrassa).

Més informació a: https://www.terrassa.cat/estranger-i-resident-a-terrassa-i-vols-votar.