Oberta l’exposició del 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí

Fins el 6 d’octubre es poden veure al Centre Cultural les 20 obres finalistes de la setzena edició del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. Enguany s’han presentat 138 obres d’artistes catalans o bé residents a Catalunya. El veredicte de l’obra guanyadora es donarà a conèixer el proper dimarts 17 de setembre a les 7 de la tarda.

Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, és un dels premis més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics. Té una assignació de 12.000 euros per a l’artista i 8.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de l’obra del guanyador a través d’una exposició individual, també al Centre Cultural Terrassa. Posteriorment podrà ser itinerant.

Aquest premi se celebra de forma biennal. Va ser constituït l’any 1989 per l’Obra Social de Caixa Terrassa i el seu nom ret homenatge a un dels presidents d’aquesta entitat, Ricard Camí, gran aficionat de les arts.

El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí té com a finalitat estimular la creació pictòrica i contribuir especialment a la promoció i la projecció dels artistes catalans o residents a Catalunya.