Oberts tots els carrils de la C58 a l’espera de la construcció del nou viaducte de la riera de Les Arenes

L’ampliació de l’autopista C-58 entre Sabadell i Terrassa ja està gairebé enllestida. La majoria d’actuacions previstes ja s’han dut a terme i ara queda la més complicada, la construcció d’un nou viaducte de 130 metres de longitud, paral·lel a l’actual, que travessi la riera de les Arenes, just abans de la sortida Terrassa Est. Està previst que acabi abans de l’estiu.

L’ampliació entre les dues capitals, de 4,5 quilometres de longitud, permet reordenar i millorar els accessos als polígons de Can Parellada, Santa Margarida, Terrassa Est i la carretera de Rubí.

La resta de l’actuació ja està completada. Entre la Ronda Oest de Sabadell i la sortida de Sant Quirze, l’autopista és de tres carrils al tronc de la calçada i un quart carril lateral per a facilitar l’entrada i sortida de la via. Després passa a un tronc únic de quatre carrils que, un cop incorporats els vehicles de Sant Quirze, es bifurquen en un tronc de dos carrils i una calçada lateral també de dos. L’actuació acabarà passada la sortida Terrassa Est quan es construeixi el nou viaducte de la riera. A l’alçada de Sant Quirze s’ha fet un nou pas per que els vianants puguin travessar l’autopista.

Aquesta és la tercera i darrera fase de l’ampliació de l’autopista C58, amb un pressupost total de 30 milions d’euros. Les dues primeres, l’eixamplament entre Terrassa i Badia en direcció Barcelona, ja es va estrenar fa poc més d’un any.