Obre al Passeig la Fira de Santa Llúcia amb la meitat de parades pel canvi d’ubicació

Una setmana després de l’encesa de llums i la inauguració del pessebre aquest divendres ha obert la Fira de Santa Llúcia. Torna, en principi només per un any, al Passeig Comte d’Egara, on ja va estar dos anys als 90 per les obres de l’aparcament de la plaça Vella. Aleshores als paradistes no els va anar bé i els va baixar la facturació un 60 per cent.

Tot i la resignació comprenen que aquesta ubicació és la que pot donar millor resposta als condicionants per la pandèmia. De parades n’hi ha set, la meitat que l’any passat. No hi falten, amb menys varietat, figures, ponsèties, avets i coves. També hi ha lloc per la campanya solidària “Estrelles lluitadores” de la Policia Municipal.

La fira obrirà fins el dia 21 de 10 a 2 i de 4 a 8 i els caps de setmana tancarà mitja hora més tard. L’aforament és limitat i l’accés es regula per una única entrada. Com que s’ha tancat el perímetre s’ha tallat al transit el vial sud per a què hi puguin passar els vianants.

Tant els firaires com el govern municipal tenen clar que la ubicació natural i que més funciona per la Fira de Santa Llúcia és la Plaça Vella. L’alcalde, però, no descarta potenciar l’eix Font Vella – Passeig – Jacquard amb noves propostes.

Després de l’obertura de la fira de Santa Llúcia queda encara pendent completar la il•luminació de Nadal i la col·locació d’arbres als sis districtes. S’hi afegiran el trenet pel Centre i la fira d’artesans, aquest any a la plaça del Progrés.

El govern fa un bon balanç del canvi d’ubicació del pessebre, que en propers anys podria quedar-se a la plaça Vella.