Ocell de Foc Volant, un nou programa d’inserció juvenil que posa l’accent en la salut mental

Ocell de Foc és un programa d’inserció juvenil social i laboral impulsat pel Departament d’Empresa i Treball que implica a entitats i associacions del territori on treballa. Ara arriba a l’entorn de Terrassa i el Vallès Oest. Amb el nom d’Ocell de Foc Volant, l’impulsen un nucli d’entitats anomenades sentinelles: Fundació Salut mental Catalunya, la Fundació Educativa Can Palet i Ca n’Anglada, La Víbria, Associació Alba i Prodis.

Totes proporcionaran eines i recursos per facilitar la inserció laboral dels joves en l’empresa ordinària i la recuperació del seu itinerari formatiu. A més, està especialment enfocat a les persones amb problemes de salut mental o emocional encara que el programa és preventiu i s’adreça a tots els joves entre 16 i 30 anys.

El programa Ocell de Foc Volant té diversos àmbits d’actuació: punt de trobada juvenil, emprenedoria, benestar emocional i inserció laboral i acadèmica. De moment ja s’han fet les primeres xerrades i tallers per a donar-lo a conèixer i després de Setmana Santa hi haurà un punt d’atenció físic a la Casa Baumann els dilluns al matí. A les xarxes ja hi és present (@OFVolant).

Ocell de Foc Volant estendrà també les seves ales als municipis de Vacarisses, Viladecavalls, Ullastrell i Rellinars. Espera atendre dos mil joves en dos anys.