Octubre, mes del cinema espanyol a l’ESCAC

L’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) s’afegeix a la iniciativa impulsada pel Ministeri de cultura i esports, per la qual el dia 6 d’octubre serà el Dia del Cinema Espanyol, a través d’un conjunt d’activitats que tindran lloc durant tot el mes d’octubre.

D’aquesta manera, el mes del cinema espanyol de l’ESCAC arrencarà el dia 6 d’octubre amb un acte obert a la ciutadania, al Cinema Catalunya, amb la projecció del curtmetratge i llargmetratge AMA, tots dos dirigits per la graduada Júlia de Paz, que assistirà a la presentació, juntament amb membres de l’equip tècnic, per participar en una xerrada amb el crític cinematogràfic i professor de l’ESCAC, Sergi Sánchez.

Després d’aquest primer esdeveniment, l’escola organitza l’ESCAC Sitges Week, que tindrà lloc de l’11 a el 16 d’octubre en el marc de l’Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Tota l’activitat acadèmica es trasllada a Sitges on l’alumant de l’escola tindrà l’oportunitat d’assistir a projeccions diàries i participar a classes magistrals, col·loquis i estar immersos en un certamen de primer nivell en contacte amb la indústria.

A més, els dies 12, 14 i 15 d’octubre al Mercat Vell de Sitges l’ESCAC inatal·la L’ESCAC Fantastic Film Academy per portar les normes i regles de la narrativa audiovisual de gènere fantàstic i de terror a escoles d’ESO i Batxillerat, un esdeveniment organitzat en col·laboració amb CINEBASE ESCAC.

Així mateix, durant tot el mes d’octubre a l’ESCAC tindrà lloc un cicle de curtmetratges i llargmetratges realitzats pels alumnes, en els quals participaran els seus creadors. Aquesta activitat serà d’accés lliure, prèvia reserva de plaça.