Òmnium mostra les proves no admeses en el Judici als independentistes

Òmnium Cultural vol demostrar amb les proves que ha prohibit aportar el jutge Manuel Marchena a la causa contra els independentistes, la falsedat d’un Judici a punt de concloure. Segons Òmnium davant d’un atac sense precedents a Catalunya cal una resposta col•lectiva a l’alçada i evidenciar que és un Judici en contra la democràcia perquè es jutja els drets de tothom. L’entitat cultural ha mostrat aquest divendres a Terrassa els vídeos i les proves testificals aportades per la defensa i que no s’han pogut veure en el Judici perquè no han estat admeses.

A l’acte també hi ha participat el catedràtic de dret penal Joan Queralt. A la xerrada s’han vist aquells vídeos que el jutge no va deixar veure en el seu moment, i s’ha mostrat un recull de tots aquells testimonis aportats per la defensa i que el Tribunal no ha deixat declarar. Unes proves que segons Òmnium mostren exactament el contrari el què ha volgut fer creure la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat al Tribunal.

Entre les proves rebutjades hi ha els testimonis de premis Nobel i de reputats catedràtics de reconeixement internacional que no han pogut declarar. Per tot això Òmnium denuncia l’estat d’indefensió que es troba el seu President, Jordi Cuixart i la resta d’acusats en un Judici que ja només queda esperar la sentència.