Òmnium celebra al Centre Cultural 50 anys de la primera delegació territorial a Terrassa

L’entitat en defensa de la llengua i la cultura, Òmnium Cultural, celebra 50 anys d’existència de la seu territorial de Terrassa, amb un acte institucional al Centre Cultural. La més alta representació cultural de la ciutat no s’ha volgut perdre una reflexió sobre el passat i l’actualitat del país, que s’ha fet en el marc de la presentació del llibre “Òmnium Cultural i Terrassa: 50 anys d’història compartida”.

El llibre recull els diferents àmbits en els quals Òmniums es va convertir en una entitat cultural de referència. Als anys 70 Òmnium va portar un estol de mestres a ensenyar català a les escoles. La comissió d’urbanisme, per la seva banda, va salvar patrimoni històric com la fàbrica Aymerich, Amat i Jover. En la memòria col•lectiva de molts adults encara es recorden els espectacles de Rialles, tant populars com els Premis literaris de la Nit del Misteri també amb més de 30 anys d’història a l’esquena.

L’Alcalde i la Consellera han destacat la tasca associativa que amb 182.000 socis, és la primera agrupació sociocultural europea. Tot l’acte ha estat marcat en diferents moments, per la reivindicació per alliberar els presos independentistes, entre els quals s’hi troba el president de l’entitat, Jordi Cuixart. I per acabar amb un bany cultural de terrassenquisme, un grup musical ha interpretat la tradicional i popular Estapera, a ritme de jazz.