Òmnium celebra amb una exposició ’60 anys de lluita i compromís’

L’associació per a la promoció i defensa de la llengua catalana Òmnium Cultural celebra amb una exposició 60 anys de lluita i compromís. Fins al 24 de febrer, una mostra a la Biblioteca Central ho recorda amb fotografies i documentació dels moments més importants de la història de l’entitat catalanista. Com ara la celebració de l’Any Fabra o el cartell fet per Joan Miró, entre molts d’altres punts d’inflexió.

Des de Terrassa es recorda el naixement dels espectacles infantils de la mà de Rialles i la visita d’una biblioteca ambulant per estendre la cultura arreu del país. Impulsat per 5 empresaris que volien ampliar el mecenatge per recuperar la cultura catalana, el 1961 va néixer Òmnium en una Catalunya marcada per la censura i la persecució de la llengua. L’objectiu d’aquell moment era defensar i promoure la llengua i modernitzar la cultura catalana davant la persecució franquista.

Des d’aleshores, l’entitat s’ha mostrat incansable en aconseguir els seus reptes amb campanyes per a la cohesió social i la lluita per la defensa dels drets i les llibertats de tota la ciutadania. La mostra que ara es pot veure a la Biblioteca Central recorrerà diverses poblacions d’arreu del país. En l’actualitat Òmnium Cultural té uns 190.000 socis, el què la converteix en l’associació cívica i cultural més important de Catalunya i de les primeres d’Europa.