Òmnium celebra una nova edició de la “Nit del Misteri” al Teatre Principal

El Teatre Principal acull la tradicional Nit del Misteri de cada principi d’estiu des de fa 28 anys, quan Òmnium Cultural fa entrega de sis dels seus premis literaris. Raquel Gámez, de Creixell, s’alça amb la 31ena edició del Premi Ferran Canyameres de novel·la pel seu treball «Malabèstia». Aquest és el premi d’intriga més antic del país i també, amb 5.500 euros, el més ben dotat. L’obra s’editarà a Pagès Editors.

Per la seva banda Joan Biscarri, de Balaguer s’emporta la 34 edició del Ferran Canyameres de narracions curtes per l’obra «En la cambra fosca». El gironí Ferran Joanmiquel ha estat reconegut el millor per guanyar la segona edició del premi de teatre Àngels Poch per l’obra «Samurai». Un treball que serà editat i representat amb el suport de la família de la famosa actriu terrassenca.

En la resta de premis destacar dos de terrassencs. Maria Garcia Sarrión de l’escola Andersen s’emporta amb l’obra «Futur» el 28è premi Maria Rovira de narracions per alumnes de 3er i 4t d’Ensenyament Secundari. I el 21è premi Montserrat Oller de narracions curtes d’alumnes de 6è de Primaria ha estat per Ariadna Vega de l’Escola Tecnos pel treball «Sense Sortida».

El mateix premi pels alumnes de 5è ha estat per Íngrid Soler de l’escola Montcau-La Mola per l’obra «La Jana i la guardiola màgica». L’altre premi que completa la nit és el 18è de poesia Enric Gall que promou els civisme i la convivència. El guardó ha estat per Salvador Obiols pel poema «Cor codolenc». En l’acte s’ha destacat el paper dels premis d’Òmnium en la promoció de la llengua i la cultura. L’acte ha estat salpebrat amb diverses actuacions culturals.