Òmnium comparteix una xerrada sobre la Guerra dels Segadors

Amb motiu del 380è aniversari del Corpus de Sang, Òmnium Cultural organitza una xerrada al seu canal de YouTube amb l’historiador Antoni Simon, especialista en la Guerra dels Segadors i la Guerra de Successió i autor del llibre de referència 1640. Es coneix com a Corpus de Sang l’avalot ocorregut a Sant Andreu de Palomar el 7 de juny de 1640, Corpus Christi, protagonitzat per un grup de segadors en el marc del descontentament generalitzat a Catalunya pels costos que estava ocasionat la Guerra dels Trenta Anys. La conversa amb el reconegut especialista tindrà lloc aquest dijous a partir de les 7 de la tarda.

La Guerra dels Segadors o Guerra de Separació o Secessió és el conflicte bèl·lic que afectà bona part del Principat de Catalunya entre els anys 1640 i 1652 i que tingué com a efecte més perdurable la signatura del Tractat dels Pirineus de l’any 1659 entre Espanya i França que separava del Principat el comptat de Rosselló, el Conflent, el Vallespir, el Capcir i una pat del comptat de Cerdanya que passaren així a mans franceses.

Antoni Simon i Tarrés és historiador i professor d’Universitat des del 1980, i catedràtic del departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de Girona de la qual n’és especialista. Ha fet investigació i ha publicat nombrosos llibres i estudis que li han valgut valuosos reconeixements. Referent en la crisi del segle XVII també ha publicat nombros articles i ponències tant en solitari com en treballs col·lectius. Simon es un dels fundadors del Cercle d’Estudis Històrics i Socials de Girona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans.