Òmnium condemna els empresonaments i exilis polítics

En el darrer any, Òmnium Terrassa creix en més de mil socis i arriba ja gairebé als 3000 afiliats. A nivell nacional l’entitat fundada fa 57 anys per a la defensa de la llengua i la cultura, aconsegueix rondar els 100.000 socis. Aquestes han estat algunes de les xifres del balanç anual que l’entitat ha fet aquest divendres al Centre Cultural, en l’assemblea de socis. A nivell econòmic Òminum és una entitat plenament sanejada i ha acabat l’any amb un lleuger superhàbit de gairebé 5.000 euros.

A l’acte s’ha llegit un missatge de Jordi Cuixart, l’actual president de l’entitat que amb més de cent dies empresonat, envia esperances des de la presó de Soto del Real. Per aquest any Òmnium manté totes les seves tradicionals activitats com la celebració literària de la Nit del Misteri, l’organització de cursos d’Història i de Ciència en català, així com l’impuls de la literatura catalana per Sant Jordi, presentació de llibres, conferències, exposicions i la Marxa de Torxes del 4 de setembre a Terrassa.

A l’Assemblea del passat divendres que hi va participar el tresorer nacional, Pere Carles, també es va renovar part de la junta amb la incorporació d’Esteve Cardús. Òmnium Cultural recorda la necessitat de buscar complicitats per enfortir la base social i de lluitar pel retorn dels presos i exiliats polítics.