Òmnium convoca el Primer Premi literari de Teatre Àngels Poch

Terrassa ja disposa del seu primer premi literari dedicat al teatre. Òmnium Cultural convoca per primera vegada el Premi de Teatre Àngels Poch que passarà a formar part de la pròxima edició dels premis que s’entreguen en la festa literària de la Nit del Misteri. D’aquesta manera l’entitat cultural ve a omplir una “incomprensible mancança històrica”, en una ciutat marcada per les arts escèniques.

Per això Òmnium decideix completar la seva Nit del Misteri, on ja s’entreguen diversos reconeixements literaris, amb un nou premi, ara dedicat a la literatura teatral. Amb el títol del premi atorgat a l’actriu Àngels Poch, també es vol retre homenatge a una de les darreres grans actius que ha donat la ciutat, desapareguda l’any 2015.

L’entitat cultural recorda que Terrassa és un dels motors teatrals del país amb sucursals de l’Institut del Teatre, l’únic Centre d’Arts Escèniques fora de Barcelona. Amb una programació estable professional i un Festival de Noves Tendències teatrals. Òmnium considera que amb un Concurs de Teatre amb 50 edicions i 30 grups de teatre amateur en actiu, Terrassa no pot prescindir del primer premi literari de teatre. Un reconeixement que escollirà el millor text teatral de temàtica lliure i amb una extensió limitada de 70 fulls.

El Premi de Teatre Àngles Poch, entrarà a formar part dels premis literaris de misteri, intriga o policíacs de la Nit del Misteri, aquest any prevista pel 25 de juny i ajornada pel coronavirus. Des de fa més de 30 anys, en la Nit del Misteri s’entreguen els premis de novel•la i narracions curtes Ferran Canyameres en homenatge a l’escriptor terrassenc. Més trard s’hi van incorporar els premis Maria Rovira i Montserrat Oller per alumnes de primària i secundària, i el de poesia Enric Gall, l’únic que promou els valors ciutadans.