Òmnium imparteix un curs d’història sobre la cacera de bruixes

Cap al final de l’edat mitjana, es va iniciar a Europa la cacera de bruixes. Milers de dones van ser condemnades pels tribunals vigents. A Catalunya i a Terrassa, també.

Òmnium Terrassa proposa un curs per a reflexionar-hi.  S’impartirà els dies 7, 14 i 21 d’octubre de 19.30 a 21 h a l’Aula Magna de la Factoria Cultural de Terrassa (Rambla d’Ègara, 340).

La primera sessió tractarà ‘La cacera de bruixes a Europa i a Catalunya’ i anirà a càrrec de dos dels principals especialistes: Agustí Alcoberro, professor d’Història Moderna i vicerector de la UB, i Pau Castell, professor d’Història
Medieval de la UB.

La segona sessió tindrà un format local amb ‘La cacera de bruixes a Terrassa. La Inquisició’ i serà exposada per dos historiadors terrassencs: Doris Moreno, professora d’Història de la UAB, i Joan Soler Jiménez, director de l’Arxiu Històric de Terrassa.

Finalment, la tercera i última sessió ‘La divulgació actual de la cacera de bruixes’ comptarà amb l’assistència de Clàudia Pujol, directora de Sàpiens i vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Marina Miquel, coordinadora de l’exposició «Per bruixa i metzinera» del Museu d’Història de Catalunya, i Oriol Garcia Quera, dibuixant i especialista en còmics de temàtica històrica que acaba de publicar l’àlbum Bruixes 1617. L’any del diluvi.

Es pot assistir a totes  o a sessions individuals. Per als socis el curs sencer té un cost de 5 € (2 € per a sessions individuals) i per als no socis de 8 € (3 € les sessions individuals).

Cal inscripció prèvia a través del formulari penjat a la pàgina d’Òmnium omnium.cat/terrassa. L’import s’abonarà presencialment en metàl·lic en començar el curs.