Onze pilots del BMX Terrassa i de l’X-Riders busquen podi al Campionat d’Europa de Burdeus

La ciutat francesa de Burdeus serà aquesta setmana el centre d’atenció del BMX continental. Del 13 al 16 de juliol se celebra el Campionat d’Europa en totes les categories, amb la participació de 1.750 pilots de diferents països. Dels 20 catalans que hi van, 11 són dels equips terrassencs BMX Terrassa i X-Riders.

Griselda Artigas, del BMX Terrassa, parteix com una de les favorites a podi en el seu darrer any en la categoria de 16 anys. Després del bon paper a la Copa d’Europa i a dues setmanes de participar al Mundial de Rock Hill, als Estats Units, la pilot d’Argentona arriba en bona forma a l’Europeu. Una altra de les esperances de podi terrassenc passa per Mariona Calvís. Amb 14 anys, la pilot de l’X-Riders vol estar entre les millors a Burdeus.

Óscar Camero, campió d’Espanya cruiser de 17 a 24 anys, i Marc Román, subcampió del Món cruiser de 14 anys, són els altres dos pilots amb opcions de podi d’una delegació egarenca formada també per Dani Romera, Jairo Jordán, Max Martín, Ian Morillo, Ainhoa Mañas, Marta Calvís i Miguel Ángel Román. Els responsables del BMX Terrassa i de l’X-Riders confien en el bon paper dels seus pilots, tot i l’alt nivell dels seus competidors.

Amb un traçat molt tècnic i corrent a casa, França és ara per ara el principal favorit a podi en la majoria de les categories. Holanda i Gran Bretanya també seran els principals rivals de l’expedició egarenca.