En marxa l’operació Quilo, una recollida extraordinària d’aliments

Les aportacions de productes de primera necessitat han disminuït degut als conflictes bèl·lics que han generat tensions en el mercat de l’alimentació. La sequera també ha afectat a la producció agrícola i ramadera. A més, l’augment de preus i del transport ha posat a gran part de la  societat  en una situació econòmica complicada.Això ha provocat un creixement de la demanda de famílies en situació de vulnerabilitat. Tots aquests factors ha posat en una situació crítica a les entitats que s’encarreguen de distribuir aliments. I que puguin mantenir l’estoc  per cobrir les necessitats. És per aquest motiu que la Fundació Banc dels aliments organitza per aquest divendres i dissabte l’Operació Quilo.

A aquesta recollida de primavera s’hi han adherit els supermercats Evaristo i els tres Talló de la ciutat amb la recollida física de productes. Es demana sobretot  llet, fruits secs, oli d’oliva i cereals per esmorzar.

També s’hi han sumat  voluntaris de la Fundació Busquets, ACAU, Les Fonts Solidària, Parròquia de Sant Josep i El Rebost, que recolliran aportacions econòmiques dels clients a les caixes de l’Alcampo, Bonarea, Bonpreu, Caprabo, Carrefour, Corte ingles, Mercadona, Sorli i  Spar.

Esta minvant  la capacitat d’obtenir i comprar aliments que s’han encarit un 25% degut a la inflació. També s’ha produït una reducció significativa de la quantitat d’aliments rebuts del programa FEAD (fons d’ajuda europea als desafavorits). Això ha fet suprimir l’abastiment de  productes bàsics com la llet i l’oli durant aquest any. 

Per aquests motius és més difícil per comprar mensualment productes bàsics i són necessàries recollides extraordinàries com la d’aquests dies.