Optimisme entre el sector de les pastisseries pel bon ritme de comandes de torrons artesans

Un dels elements més característics i que no poden faltar a taula durant aquestes festes són els torrons. Aquest postre tradicional de l’època nadalenca ja fa segles que forma part de la cultura gastronòmica del nostre país. Tot i que la recepta original és d’ametlla, mel i ou, actualment n’hi ha de tot tipus de sabors.

Algunes pastisseries, com la terrassenca La Xicra, elaboren els seus propis torrons de forma artesanal. La qualitat dels ingredients i el temps de preparació són els principals distintius respecte a la fabricació industrial. Aquest any, però, la crisi d’abastiment de matèries primeres ha arribat també a aquest sector. A les portes d’un Nadal en què es preveu un bon nivell de vendes, els artesans professionals demanen a la clientela que realitzi les compres amb certa antelació.

Com a producte nou i 100% terrassenc, La Xicra Pastiseria s’ha associat amb Cafès Dern per crear un torró de cafè, xocolata i taronja. A més a més, les pastisseres del carrer d’Emili Badiella també han innovat amb un torró per a persones veganes.