Oriol Mitjà: “El test d’antígens sí que detecta els casos asimptomàtics”

180 treballadors del polígon industrial de Can Feu, a Sant Quirze del vallès, s’han fet el test d’antígens per saber si són positius o negatius de coronavirus. Ho han fet en un espai amb tres carpes i a iniciativa de la PIMEC, que ha comptat amb l’assessorament del doctor Oriol Mitjà. Molts dels treballadors hi han anat per una decisió d’empresa.

Aquests testos, com els PCR, són d’una alta fiabilitat, però en canvi dónen el resultat de forma ràpida, ens uns pocs minuts, i són més barats. Mitjà ha assegurat que els testos d’antígens són capaços de detectar tant els casos símptomàtics com els asimptomàtics.

Mitjà també ha proposat que els testos d’antígens poden ser un eina proactiva molt efectiva per lliutar contra el virus, i que es podria implementar als sectors de l’oci i la restauració per fer-los més segurs.

El president de PIMEC, Josep González, per a seva banda, ha dit que la tornada a la feina aquesta tardor no ha comportat cap focus de contagi important i que les empreses s’han adaptat bé a les mesures de prevenció.

Aquesta acció és la primera que fa PIMEC d’aquestes característiques i vol portar-la a polígons d’arreu de Catalunya.