Oriol Quintana: “la filosofia d’autoajuda converteix les persones en dòcils i productives”

El catedràtic d’ètica Oriol Quintana ha obert aquest dilluns a la tarda la quarta edició del cicle de tardor “90 minuts per viure”, al Centre Cultural Terrassa. L’objectiu de les sessions és crear un espai de reflexió que faciliti les eines per viure moments de canvi.

Quintana ha impartit la conferència “Filosofia per una vida pitjor. De l’homo faber a l’homo hàmster”. El catedràtic ha argumentat que la filosofia de l’autoajuda està orientada al rendiment. És a dir, que pretén millorar-nos com a persones, però que en realitat ens porta a fer de nosaltres ciutadans més dòcils i més productius, afirma Quintana.

La xerrada ha analitzat els mecanismes que porten a les persones a caure en aquesta trampa de la productivitat i convertir-se, segons aquest catedràtic, en homo hàmster.

Quintana també ha exposat les doctrines d’autors que han defensat la necessitat de trencar amb aquesta pressió social i s’han atrevit a viure’n al marge.

Fins ara el cicle ha comptat amb 14 conferències que han aplegat 3.460 persones. Les properes xerrades aniran a càrrec de la coach Gemma Soler, el sociòleg, Vicenç Alujas i l’educadora social i psicoterapeuta, Carmen Bóo.