Òscar Intente porta al Teatre Alegria “Sobre la tirania”, en defensa dels valors democràtics

Aquest dissabte arriba a Terrassa l’obra de teatre «Sobre la tirania», un monòleg de l’actor terrassenc Òscar Intente, dirigit per Carles Grau que també signa la traducció i l’adaptació del text. L’espectacle està basat en el llibre «On Tyranny» de l’historiador i escriptor nordamericà Timothy Snyder.

El muntatge esdevé una defensa apassionada dels valors democràtics i una alerta raonada sobre la necessitat de defensar-los. Intente que en aquesta obra pot ser un orador, un professor o un conferenciant, s’ajuda de les imatges que proporciona un antic projector per endinsar l’espectador en els conflictes del segle XX. L’obra tracta dels problemes actuals de les democràcies i aposta per aprendre i desaprendre en aquest segle, el què va passar al segle XX, amb diversos règims autoritaris repartits per Europa.

Un dels reptes de «Sobre la tirania» és l’adaptació lliure que s’ha fet del best-seller de Timothy Snyder, professor i historiador de la Universitat de Yale, especialitzat en l’Holocaust i l’Europa de l’Est. El què originàriament va néixer com un assaig polític, ara es pot veure al teatre amb la passió i força interpretativa d’Òscar Intente. L’obra estrenada a Barcelona el passat mes d’octubre arriba aquest dissabte dia 16, al Teatre Alegria.