PAH i Sindicat de Llogateres anuncien mobilitzacions per reclamar el 30% d’habitatges assequibles a Terrassa

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Sindicat de Llogateres exigeixen la immediata aplicació de la modificació puntual del POUM per l’obtenció del 30% d’habitatge social. Les dues entitats denuncien que la mesura ja estava inclosa tant al Pla de Mandat com al Pla Local d’Habitatge 2019-25 i que encara no s’ha començat a aplicar tot i haver passat tres anys.

Aquest ha estat el tema principal a l’assembla oberta celebrada aquest dissabte al matí al Centre Cívic de Sant Pere que ha discutit la urgència de la implementació del 30% de vivendes assequibles. Una implementació que, tal i com s’ha explicat des d’aquestes plataformes, suposaria que un de cada tres habitatges seria protegit amb un preu regulat i més baix.

Des de l’assemblea d’aquest cap de setmana s’ha explicat quines seran les mobilitzacions i reivindicacions que es duran a terme a inicis d’any posant el mes de gener com el moment clau de la campanya del 30% a pocs mesis de les eleccions municipals.

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Sindicat de Llogateres han anunciat que es farà públic un comunicat conjunt i que es demanarà la participació a un ple de l’Ajuntament amb la prosta d’una moció per a veure el posicionament polític que tenen els partits sobre aquest tema en concret.

Ambdues iniciatives han mostrat el seu descontent amb el govern municipal per la manca de compromís i han recordat que segons la Llei del Dret a la Vivenda el 2042 les grans ciutats com Terrassa hauran de tenir, com a mínim, el 15% del parc de vivendes a un preu assequible. Una obligació que suposaria 10mil vivendes noves a la ciutat.