Paradistes per un dia, punt final del projecte educatiu «Cultura emprenedora a l’escola»

Aquest dimecres al matí els alumnes de diverses escoles de la ciutat han plantat parada al mercadal de Martí l’Humà. El motiu, una nova edició del projecte «Cultura emprenedora a l’escola», una iniciativa de la Diputació de Barcelona per promoure l’emprenedoria entre els infants de cinquè de primària. Al llarg del curs, els alumnes han de crear una cooperativa amb l’objectiu de produir i vendre un producte, una feina transversal i que acaba d’una manera tan pràctica com és venent el que ells mateixos han pensat, dissenyat i fabricat.

Aquesta edició del programa «Cultura emprenedora a l’escola», la primera després de la pandèmia, ha implicat gairebé dues-centes escoles de vora un centenar de municipis. D’aquí Terrassa hi han participat els centres Creixen Terrassa, Font de l’Alba i El Vallès, els tres que han plantat parada aquest dimecres, així com l’escola Serra de l’Obac, la qual s’hi va posar la setmana passada. Des de la Diputació, compten que aquest projecte continuï creixent els pròxims anys, mentre que l’Ajuntament valora molt positivament la possibilitat de transmetre valors com el cooperativisme.

Com ja és tradició, l’alcalde i diversos regidors del govern municipal han visitat les parades dels joves emprenedors sense poder-se estar d’adquirir alguns dels articles que oferien.