Parc Vallès té oberts alguns establiments d’alimentació i restauració i es prepara pel desconfinament

La zona d’oci i comerç Parc Vallès s’ha adaptat a la normativa i ha aplicat el sentit comú en aquests dies de confinament. L’activitat s’ha vist reduïda per complir la llei i prevenir contagis entre treballadors i usuaris.

Els establiments d’alimentació, Lidl i Mercadona, estan oberts al públic i també dona servei Don Canino, la botiga per a mascotes. Els restaurants KFC i Burguer King fan repartiment a domicili. La resta de comerços i restaurants estan tancats. Els punts d’oci, com els cinemes i el gimnàs, també han abaixat la persiana aquests dies.

La gerent del parc, Núria Gandara, assegura que imaginar un futur ara mateix és difícil perquè no hi ha data per reprendre les activitats suspeses i no se sap encara exactament com s’haurà de fer. Gandara creu que  sense certeses és molt difícil fer pronòstics. Tot sembla indicar però, que el desconfinament serà planificat i esglaonat i sempre complint les normes de seguretat i les mesures higièniques i preventives que es vagin dictant per part de les administracions.

Gandara també apunta que la ciutadania, en general, i també els treballadors i treballadores del parc tenen ganes de recuperar la normalitat, encara que no sigui com la que hi havia abans del coronavirus. En el moment que es pugui recuperar l’activitat, diu la gerent, el parc estarà preparat adoptant totes les mesures que es prescriguin.

Per exemple, Gandara apunta que serà necessari proporcionar guants i mascaretes per a la clientela de les botigues i establiments (els treballadors també aniran protegits), seguir les noves normes d’higiene dels lavabos públics i complir amb el distanciament social. També creu que serà necessari instal·lar més papereres o retirar bancs en algunes zones perquè no hi hagi la temptació de seure i fer tertúlia, senyalitzar espais i informar de tots els canvis als visitants.

El coneixement de les noves normes que es dictin i seguir-les adequadament proporcionarà la confiança necessària a la població per tornar a viure el carrer, encara que sigui de forma diferent, conclou Gandara.