Passejades amb bici per a persones grans amb capacitats diverses

L’Ajuntament ofereix passejades en cicle adaptat, a persones grans amb capacitats diverses. Vuit persones amb capacitats diverses, de les llars de Prodis, han participat d’aquesta iniciativa emmarcada en el programa «En bici sense edat». BiTer i Prodis que col·laboren en la iniciativa tenien previst desplegar l’activitat durant aquest any però no ha estat fins ara que s’ha dut a terme a causa de la pandèmia.

«En bici sense edat» és un projecte innovador que consisteix en fer passejades en un tricicle especialment adaptat amb persones grans com a passatgeres i de voluntaris conduïnt el vehicle. L’Ajuntament va fer una prova pilot el 2017 amb bona acollida i ara ha comprat un tricicle per poder implantar aquest servei de manera estable.

La regidora de Gent Gran i capacitats diverses, Mònica Polo, ha dit que «una cosa tant senzilla però tant gratificant com fer una volta amb bicicleta és inimaginable per a moltes persones, i amb aquest programa és possible». També ha destacat «el treball transversal dut a terme pels dos serveis implicats, Gent Gran i capacitats diverses que volem potenciar». Així ha anunciat que l’any vinent es duran a terme experiències similars amb d’altres entitats.

En total s’han fet una desena de passejades entre el 4 i el 22 de desembre amb vuit persones usuàries d’entre 60 i 73 anys que en alguns casos han repetit. L’activitat dura al voltant d’uns 75 minuts. En total hi participen quatre persones voluntàries de BiTer com a conductores i set monitors de Prodis. Més enllà de l’experiència de moltes persones que habitualment no poden anar amb bici, l’activitat posa a la gent gran en contacte amb el seu entorn i afavoreix un diàleg intergeneracional, a banda de contribuir a un model de ciutat més sostenible. L’objectiu per al 2021 és desplegar el programa a les 27 residències de la gent gran de la ciutat per fomentar la salut i arribar a la vellesa de forma activa i saludable.