Patinets i bicicletes, prohibits a tota l’àrea de vianants

L’Ajuntament de Terrassa amplia a tota l’àrea de vianants del centre la prohibició de circular amb bicicleta o patinet. La nova limitació es començarà a aplicar, com a molt tard, al setembre. Per fer-ho possible es reforçarà la senyalització, tant horitzontal com vertical. A més, la mesura s’acompanyarà d’una campanya més clara, directa i pedagògica per reforçar el coneixement de les normes de circulació.

Noves mesures seguretat normativa vmp

D’aquesta manera, el consistori vol donar resposta a la problemàtica generada per les infraccions d’aquests vehicles de mobilitat personal, sobretot, dels patinets. L’objectiu és millorar la seguretat dels vianants i, alhora, reduir el malestar entre la ciutadania. També reclama a la Direcció General de Trànsit una normativa de rang superior per acabar amb els buits legals que impedeixen l’administració local actuar amb més concreció i contundència.

Noves mesures seguretat normativa vmp

La Policia Municipal va posar l’any passat 1.538 multes per infraccions amb VMP. Aquest 2024 ja en porta 547. Actualment, patinets i bicicletes estan implicats en un 9% dels accidents de trànsit. Un 80% d’ells, amb ferits.

Noves mesures seguretat normativa vmp

Els usuaris de bicicletes o patinets han de baixar del vehicle quan passin per l’àrea de vianants i continuar caminant. A la resta de carrers poden circular per la calçada a una velocitat màxima de 10 km/h, respectant sempre la prioritat dels vianants. Està prohibit fer-ho utilitzant auriculars o el telèfon mòbil. Les sancions per incompliment poden arribar als 200 euros.