Patrícia Palacín i Tània Farnós obtenen les màximes notes a la selectivitat de la ciutat: 9,60

840 alumnes terrassencs van fer les proves d’accés a la universitat (PAU) del 8 a l’11 de juny. Dues noies, alumnes dels instituts Torre del Palau i Tecnos, han obtingut les qualificacions més altes de la ciutat: un 9,60 cadascuna. Es tracta de Patrícia Palacín, alumna de batxillerat científic de la Torre del Palau i Tània Farnós, alumna de batxillerat científic també però de la Tecnos.

No són les úniques que han estat distingides per les seves notes en aquests exàmens. 31 estudiants de l’Institut Terrassa han aconseguit notes superiors al 9. Formen part dels 1.242 estudiants de tot Catalunya que rebran les distincions de les PAU en obtenir una nota igual o superior a 9.

En aquesta convocatòria la nota  més alta de tot Catalunya és d’un 9,90 i ha estat obtinguda per cinc noies i dos nois, que han estudiat en cinc centres públics i dos concertats: Institut Lauro (Les Franqueses del Vallès), Institut Jaume Balmes (Barcelona), Escola Sant Josep (Sant Sadurní d’Anoia), INS La Bisbal (La Bisbal d’Empordà), Escola Mare de Déu de la Salut (Sabadell), INS Els Planells (Artesa de Segre), Institut Julio Antonio (Móra d’Ebre).

Aquests són els alumnes d’excel·lent però, a nivell general, gairebé el 97% dels 39.174 que es van presentar han superat les proves i la  nota mitjana global de la fase general de les PAU és de 6,848 (6,616 el 2020). La nota mitjana d’accés a la universitat ha estat de 7,325.

La majoria d’estudiants, 30.870, procedeixen de segon batxillerat. Per a aquests, la nota mitjana ha estat de 6,862 (6,633 el 2020). La qualificació obtinguda en la fase general de la selectivitat equival a un 40% de la nota final i la mitjana de l’expedient de Batxillerat el 60% restant. Així, la mitjana d’accés a la universitat en aquests casos és de 7,342 (7,171 el 2020).

Les notes de tall per accedir als diferents graus que s’imparteixen a les universitats catalanes es coneixeran però, el 13 de juliol.

Tots els interessats i interessades poden consultar les qualificacions des del passat divendres clicant aquí.