Pau Cónsola optarà a rellevar la Síndica i ja treballa per una candidatura col·lectiva i social

L’educador social Pau Cónsola aspirar a ser el nou Síndic Municipal de Greuges. La Sindica actual, Isabel Marquès, no continuarà al càrrec quan acabi el mandat, al febrer, i per això l’Ajuntament ja ha iniciat aquesta setmana el procés per rellevar-la.

El termini de presentació de candidatures no comença fins dilluns però Pau Cónsola ja fa pública la seva intenció de presentar-se al procés. Diverses persones vinculades al teixit associatiu i social de la ciutat l’han animat a fer el pas i aquest dimecres han volgut mostrar el suport a la seva candidatura en un acte informal al Parc de Sant Jordi.

Pau Cónsola té 38 anys, és educador social, diplomat en Ciències Empresarials i té màsters en anàlisi política i en democràcia i drets humans. És el responsable de projectes de L’Eina Cooperativa.

Cónsola treballarà el projecte amb les aportacions de les entitats. És conscient que Isabel Marquès ha deixat un llistó molt alt i que ha dignificat la Sindicatura però encara veu camp per córrer. Creu que la seva joventut no ha de ser cap impediment.

Les candidatures a la Sindicatura es podran presentar a partir de dilluns que ve i fins el 4 de novembre. Els candidats tindran dues setmanes per explicar els seus projectes a la ciutadania. Al desembre els majors de 16 anys empadronats a Terrassa podran participar en l’elecció del nou Síndic donant suport a una única candidatura. El ple municipal tindrà l’última paraula.