Pau Gómez crea l’espectacle ‘Relleus’ després de l’èxit de les seves video-receptes de TikTok

Els macarrons de la iaia són, per molts, els millors del món. També per l’artista terrassenc Pau Gómez, que, a través de les xarxes socials, s’ha proposat recuperar una gran quantitat de receptes de les seves àvies per tal de preservar-les en el temps.

Video-receptes com la del fricandó acumulen prop de 400.000 visualitzacions. Ara, l’actor i dramaturg porta aquesta faceta de tiktoker cap al seu terreny i converteix l’afició per la cuina en un espectacle escènic. El projecte es titula Relleus i està coproduït per la companyia egarenca l’Embarral. Amb la gastronomia com a fil conductor, Pau Gómez ens proposa conservar el llegat culinari a través de la transmissió oral i sensorial.

Relleus és un projecte que s’estructura com un menú que es cou a foc lent al llarg de dos anys. L’aperitiu ja s’ha servit en alguns centres educatius i consisteix en un taller per a aprendre a fer video-receptes familiars. D’altra banda, l’espectacle del primer plat narrarà una experiència culinària, amb la participació del públic.

Un muntatge artístic que s’estrenarà oficialment a l’octubre, a la Fira Mediterrània de Manresa, i que passarà per Terrassa posteriorment, cap a finals d’any. Els fogons aniran a càrrec de la també terrassenca Montse Abad, que compartirà secrets, essències i sabors al voltant d’una cassola.