Paula Leitón contribueix amb un gol en la classificació d’Espanya per a les semifinals del Mundial

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb les egarenques Paula Leitón i Sandra Domene, s’ha classificat per a les semifinals del Mundial de Budapest, després d’eliminar Grècia als quarts de final i a la tanda de penals (14-12). El seu rival en la propera eliminatòria, amb un bitllet per a la final en joc, serà Canadà, aquest dimecres a les 22.00h.

El combinat dirigit per Miki Oca i el terrassenc Jordi Valls ha anat pràcticament per darrere en el marcador al llarg de tot el partit. La rubinenca Bea Ortiz, autora de quatre gols, ha posat per davant l’equip espanyol, però a partir de llavors Grècia ha capgirat la situació gràcies al seu encert en atac. Tot i això, les diferències han estat mínimes i s’arribava al descans amb un lleuger desavantatge (5-4).

A la represa dos gols de Judith Forca i Ortiz situaven de nou Espanya amb avantatge, però Grècia reaccionava i tornava a agafar diferències d’un gol. L’empat a 9, obra de Leitón, era respost pel desè gol de les hel·lenes, però a cinc segons per al final Forca forçava la tanda de desempat als penals. En les penes màximes, l’equip espanyol ha estat molt més encertat i Laura Ester, amb les seves intervencions, han donat el passi a la semifinal.